PROJEKT FÜR ALLE
Created, curated and canceled by
mikael ericcson & peter wahlbeck


Trots att arbetet pågår dygnet runt med att fylla på nytt material ur vårt gigantiska förråd av genialiteter så måste vi be våra kunder om ursäkt för att vi bara kan presentera en bråkdel av våra samlingar här på hemsidan. Mycket tid går nämligen åt att mota Sveriges intellektuella elit i grinden eftersom dom ränner omkring här på kontoret och bönar och ber om att få jobba gratis hos oss vilket vi självklart förvägrar dom eftersom dom inte håller måttet.

Ska man få nånting gjort så får man göra det själv


1997 sjösattes www.trumtrum.se som ett led i lanseringen av Music für Allum Twice och hemsidan slog genast internet med häpnad och har sedan dess vunnit priser runt om i världen som vi självklart har vägrat att ta emot. På trumtrum visas
serieteckningar, fotografier, texter, måleri, skulpturer, ljud och video från de senaste årens verksamhet. Den huvudsakliga inriktningen är att presentera Für Alle Projektet och dess avarter. Allt signerat the holy crew och presenterat med diktatorisk ömsinthet av webmastern himself.

Stöldgods vi minns

Redan 1985 började Micke Ericsson och Peter Wahlbeck samla in material till vad som tio år senare ledde fram till Für alle-projektet. Tillsammans reste de runt i landet och filmade och gjorde inspelningar. I de små byarna köpte de upp alla hockeyorglar och rullbandspelare de kunde komma över. När pengarna tog slut övergick det hela till en stöldturné där intet ont anande kommuner damsögs på rekvisita som hittades på rastplatser utmed vägarna. Stöldgodset gömdes i gamla övergivna fabriker som visade sig ha perfekt akustik.

Trio Kopfs uppgång och fall

Tillsammans med Leif Isebring utfördes ett par primitiva körverk under namnet Trio Kopf. Wahlbeck som sedan flera år arbetet på renhållningsverket hade en gedigen samling skrotdelar som användes flitigt tillsammans med ett piano som Ericsson stulit från sin svärmor och preparerat till oigenkännlighet. En av specialiteterna var att spela trehövdat piano vilket genast blev en visuell publiksuccé. En längre Europaturné fick tyvärr avbrytas på grund av de hjärnskakningar som bandet ådrog sig. Trio Kopf fick spelförbud och under sjukdomsperioden komponerades Kopfstück för självspelande piano, skrotupplag, manskör, blandad orkester och eldkastare. Bebe Risenfors och Lolo Andersson tillkallades och instuderingen skedde i personalmatsalen i största hemlighet. Kopfstück framfördes i en spartanskt utformad scenografi signerad Leif Isebring. Trots den formidabla succén så framfördes verket endast en gång. Sista gången Trio Kopf uppträdde var när bandet spelade med Björkstockar på Hultsfredsfestivalen i slutet av 80-talet. En märklig blandning av skillingatryck, text-ljudkompositioner och rena plumpheter framfördes inför en häpen och städad rockpublik. Gruppen upplöstes efter konserten.


Sjukdomsåren

Under den kris som följde slickade alla sina sår var och en för sig. Wahlbeck blev en clown till kaffet medan Ericsson hankade sig fram genom att göra obskyra konstprojekt. Ett desperat försök att rädda ekonomin gjordes när en bråkdel av löntagarfonderna omvandlades till Framtidens Kultur. Ericsson och Wahlbeck filade på ett konstprojekt som dom försökte få makthavarna i den stora staden att nappa på. Men dom ansökte om nåd för döva öron. Ensamma och bedrövade lånade dom ihop inspelningsutrustning och spelade in det som skulle bli deras första succé:Music für alle

Resten är historia:

Film für alle
Står upp für alle
TV für alle
Serie für alle
Kalender für alle

Frispel für alle
www.trumtrum.se
Music für allum twice
Laholms Ljudpark
Teater für alle
Bok für alle
Cabaré für alle
Radio balett für alle
Exhibition für alle
Balett für alle

Helaftonsoperan Hockeyorgeln
Schlagerfestival für alle
Beställningsverk für alle
Bank für alle